** כל התוכן המוצג באתר הנו באחריות הקורא בלבד ויש להתייעץ עם יועץ רפואי או/ו מדריך מוסמך לפני כל ביצוע תכנית אימונים/תזונה המוצגים באתר, הנהלת האתר אינה לוקחת אחריות על מעשי הגולשים ובאה לספק מידע בלבד **
אחת הדאגות של מי שמתחיל להיות בנאדם (לא רק זה, אבל אחת מהן 😉 ) והופך לטבעוני, היא במה מחליפים ביצה? הרי החרא הזה נמצא בכל מקום, אם אנחנו מוותרים על חביתות וכאלה, איך עושים שניצלים / עוגות / מאפים וכן הלאה?!?!?!?
מצאתי את האינפוגרפיקה הזאת שהיא תרגום לעברית מתמונה אחרת :
אז מה הם התחליפים הטבעונים לביצה?
בכל מתכון שבו רשום ביצה אחת, אפשר להמיר אותה באחת מהאפשרויות הבאות, כמובן בחרו אותה לפי הטעם:
- 3 כפות חמאת בוטנים – אפשר פה להוסיף גם מעט מים
- רבע כוס מיץ תפוחים לא ממותק
- חצי בננה מרוסקת
- כפית אגר וכפית מים – אגר למי שלא מכיר זהו ג׳לטין צמחי, אפשר למצוא אותו בחנויות המתמחות במוצרים מהמזרח
- כף אבקת חלבון סויה ושלוש כפות מים – כן כמה שזה יפתיע אתכם, אבל אם יש לכם חלבון סויה בבית, אתם מסודרים בעניין הביצים!!!
- כף זרעי צ׳יה ושליש כוס מים – צריך להשרות את התערובת כרבע שעה. אפשר להתחיל את הנסיון עם פחות מים והוסיף עד שמגיעים למרקם הדביק
- כף זרעי פשתן טחונים ושלוש כפות מים – לערבב עד לקבלת תערובת סמיכה
עוד תחליפים לביצה:
- 3 כפות חמאת שקדים או טחינה + 1-2 כפות מים
- 2 כפות קמח קורנפלור וכף מים
- 2 כפות קמח תפוחי אדמה וכף מים
- כף חומץ וכף סודה לשתיה – יכולת להתאים לעוגות ועוגיות כחומר מקשר
- רבע כוס רסק תפוחי עץ (כמובן שעדיף לא ממותק)
- רבע כוס יוגורט טבעוני
- מעדן שוקולד אלפרו – יכול להתאים להכנת עוגות שוקולד וכדומה