המוקפץ למשקיענים

מוקפץ טבעוני – המתכון הכי פשוט ביקום

** כל התוכן המוצג באתר הנו באחריות הקורא בלבד ויש להתייעץ עם יועץ רפואי או/ו מדריך מוסמך לפני כל ביצוע תכנית אימונים/תזונה המוצגים באתר, הנהלת האתר אינה לוקחת אחריות על מעשי הגולשים ובאה לספק מידע בלבד **

אחת המנות האהובות עלי היא המוקפצים, בואו נאמר שהמעבר לתזונה טבעונית "מאלצת" אותי לאכול מוקפץ לפחות 4-5 פעמים בשבוע וזה ממש,אבל ממש מתאים לי.

למנה בסיסים פשוטים שיכולים לקחת אתכם למקום וטעמים שונים, אבל כולם מתבססים על אותן ההתחלות:

 אנחנו כאן מדברים על שתי ווריאציות למוקפץ שלנו, אחת לממש עצלנים והשנייה לעצלנים משקיענים ;-)

מוקפץ טבעוני – המתכון לעצלנים מושלמים

המצרכים למוקפץ טבעוני (גרסת העצלנים)

  • לקט ירקות סיני להקפצה – יש כאן שתי שקיות רוטב סיני לעצלנים מושלמים!!!
  • 2 שיני שום (או יותר) 
  • חצי קילו טופו – חבילה וחצי לפחות, אפשר להוסיף עוד
  • שתי כפות שמן שומשום
  • סויה
  • רוטב טריאקי

הכנת המוקפץ הטבעוני (גרסת העצלנים)

  • מתחילים בטיגון השום למשך כדקה וחצי שתיים, בטיגון בשמן השומשום שלנו.
  • מוסיפים את רוטב הסויה (קיקומאן וכד')
  • חותכים את גוש הטופו לקוביות של סנטימטר ומוסיפים לאחר הוספת הסויה. מטגנים הכל במשך 4-5 דקות, תוך כדי עירבוב, כך שהטופו סופג את טעמי הסויה.
  • לחגיגה מוסיפים את לקט הירקות ומערבבים. אני לא מפשיר את הירקות לפני ההכנה, כאמור זה המסלול לעצלנים…
  • מוסיפים רוטב טריאקי כמה שרק רוצים
  • הולכים לראות טלביזה וחוזרים לערבב אחת ל5 דקות.
  • מורידים מהאש רק אחרי שהלא נשארו יותר מידי נוזלים במחבת.
  • מחלקים למנות וזהו, יש לנו ארוחת צהריים/ערב ל 3-4 הימים הבאים

מתכון למוקפץ טבעוני לעצלנים משקיענים

המוקפץ למשקיענים

מתכון למוקפץ טבעוני המהיר בארץ

 

המצרכים למוקפץ טבעוני (גרסת המשקיענים)

  • לקטי ירקות קפואים – אני אוהב אצלי שעועית ירוקה, אפונה, ברוקולי וכרובית. בערך כוס אחת מכל אחד מהלקטים, כך שביחד נקבל 600-700 גר' ירקות.
  • פלפל אדום אחת חתוך לרצועות דקות
  • בצל חתוך בגסות
  • 2 שיני שום (או יותר) 
  • חצי קילו טופו – חבילה וחצי לפחות, אפשר להוסיף עוד
  • שתי כפות שמן שומשום
  • סויה
  • רוטב טריאקי
  • מעט רוטב צילי
  • פסטה מקמח מלא – מוכנה מראש

הכנת המוקפץ הטבעוני (גרסת המשקיענים)

  • מתחילים בטיגון השום למשך כדקה וחצי שתיים, בטיגון בשמן השומשום שלנו. כאן אפשר להוסיף גם בצל אחד חתוך לרצועות
  • מוסיפים את רוטב הסויה (קיקומאן וכד')
  • חותכים את גוש הטופו לקוביות של סנטימטר ומוסיפים לאחר הוספת הסויה. מטגנים הכל במשך 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב, כך שהטופו ופרחי הכרובית יספגו את טעמי הסויה
  • לחגיגה מוסיפים את שאר הירקות הקפואים ומערבבים. למי שיש זמן, אפשר להפשיר את הירקות לפני שזורקים למחבת, זה חוסך כמה דקות הקפצה.
  • מוסיפים רוטב טריאקי כמה שרק רוצים, אני אוהב המון
  • מוסיפים את רוטב הצ'ילי שלנו
  • מוספים את הפסטה המוכנה מראש
  • מערבבים כל 5 דקות
  • מורידים מהאש רק אחרי שהלא נשארו יותר מידי נוזלים במחבת
  • מחלקים למנות וזהו, יש לנו ארוחת צהריים/ערב נהדרת ל 3-4 הימים הבאים
מתכון למוקפץ טבעוני
מנות 3
מתכון למוקפץ טבעוני מהיר וטעים, טופו וירקות מוקפצים, תענוג!!!
Write a review
הדפס מתכון
Prep Time
25 min
Prep Time
25 min
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Servings
3
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
מצרכים
  1. לקטי ירקות קפואים - אני אוהב אצלי שעועית ירוקה, אפונה, ברוקולי וכרובית. בערך כוס אחת מכל אחד מהלקטים, כך שביחד נקבל 600-700 גר' ירקות.
  2. פלפל אדום אחת חתוך לרצועות דקות
  3. בצל חתוך בגסות
  4. 2 שיני שום (או יותר)
  5. חצי קילו טופו - חבילה וחצי לפחות, אפשר להוסיף עוד
  6. שתי כפות שמן שומשום
  7. סויה
  8. רוטב טריאקי
  9. מעט רוטב צילי
  10. פסטה מקמח מלא - מוכנה מראש
Instructions
  1. מתחילים בטיגון השום למשך כדקה וחצי שתיים, בטיגון בשמן השומשום שלנו. כאן אפשר להוסיף גם בצל אחד חתוך לרצועות
  2. מוסיפים את רוטב הסויה (קיקומאן וכד')
  3. חותכים את גוש הטופו לקוביות של סנטימטר ומוסיפים לאחר הוספת הסויה. מטגנים הכל במשך 4-5 דקות, תוך כדי עירבוב, כך שהטופו ופרחי הכרובית יספגו את טעמי הסויה.
  4. לחגיגה מוסיפים את שאר הירקות הקפואים ומערבבים. למי שיש זמן, אפשר להפשיר את הירקות לפני שזורקים למחבת, זה חוסך כמה דקות הקפצה.
  5. מוסיפים רוטב טריאקי כמה שרק רוצים, אני אוהב המון
  6. מוסיפים את רוטב הצי
  7. הולכים לראות טלביזה וחוזרים לערבב אחת ל5 דקות.
  8. מורידים מהאש רק אחרי שהלא נשארו יותר מידי נוזלים במחבת.
  9. מחלקים למנות וזהו, יש לנו ארוחת צהריים/ערב ל 3-4 הימים הבאים
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
ספורט גורו http://sportguru.co.il/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>