בצל, שום ועגבניות

בולונז טבעוני – מתכון פגז!!!

** כל התוכן המוצג באתר הנו באחריות הקורא בלבד ויש להתייעץ עם יועץ רפואי או/ו מדריך מוסמך לפני כל ביצוע תכנית אימונים/תזונה המוצגים באתר, הנהלת האתר אינה לוקחת אחריות על מעשי הגולשים ובאה לספק מידע בלבד **

את הבולונז הזה מכינים בדיוק כמו הבולונז הלא טבעוני, ההבדל היחיד בתהליך ההכנה הוא הטיפול שצריך לתת לפתיתי הסויה לפני שמוסיפים אותם למחבת.

אני משתמש בפתיתי סויה שאני קונה בחנות תבליני ביבנה, אפשר להשיג אותם בכל סניפי ניצת הדובדבן, שם ראיתי אותם לראשונה (סניף שוק הכרמל), הפתיתיפם האלה עולים גרושים, משהו כמו 15 ש״ח ל300 גרם, אבל הם עשירים טילים בחלבון סויה, כמעט בלי שומן (פאקינג 1%…) יחסית מעט פחמימה (20%), קיצר, חומר גלם מושלם לטבעוני המתאמן (וגם לא מתאמן).

 

soyFlackes-Nutrition-facts

ערכים תזונתיים פגז!!! תראו לי מוצר מן החי שיש לו משהו שמתקרב לזה!

 

SoyFlackes

פתיתי סויה – מוצר חובה לכל טבעוני שמרים משקולות!!!

 

הבולונז הטבעוני המושלם!!!

מה עושים עם פתיתי הסויה?

הבסיס להצלחת המתכון היא הטיפול בפתיתים. כמו כל מוצרי הסויה למיניהם, לפתיתים אין טעם, חיסרון ויתרון. על אריזת היצרן רשום להשרות 25 דקות בהרבה מים, אני לא עושה את זה, מה שכן, אני משרה אותם ביחסית מעט מים, שתי כוסות מים רותחים על כל כוס פתיתים, אבל מה שאני כן עושה הוא מפוצץ את המים בתבלינים. פתיתי הסויה מתנפחים וסופגים את המים, כך שאם למים אין טעם, לא עשינו בזה כלום, אני מוסיף לכל כוס פתיתים לפחות שתי כפות תבלין, זה יכול להיות מה שאתם רוצים, אני משתמש בדרך כלל בתערובת תבלינים לקציצות או משהו לעל האש, תבלין מעולה הוא תבלין לשווארמה, אבל יש בו קינמון וכמון שאשתי לא יכולה לסבול…

אחרי שנתנו לנוזלים להיספג, כדאי מעט לסגור את הפתיתים ע״י טיגון קל במחבת עם שמן זית.

בזמן הזה אנחנו מתחילים להכין את רוטב העגבניות ומשם את הבולונז:

  • חותכים בצל אחד גדול ומתחילים לטגן על אש נמוכה עד להזהבה או השקפה (שיט הייתי חייב להגיד הזהבה, מילה של פלצנים)
  • מוסיפים כמה שום שרק אפשר, מבחינתי הייתי שם אריזת שום , או לפחות כמות זהה לכמות הסויה, אבל אז זה לא יהיה נעים כלכך להסתובב ליד רוב האנשים…
  • חותכים שתי עגבניות בשלות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת. יש כאלה שיש להם סבלנות והם יקלפו את העגבניות וכן הלאה, אבל אני חסר סבלנות…. :-)
  • נותנים לעסק טיגון של כמה דקות
  • מוסיפים את פתיתי הסויה למחבת. אני מוסיף בשלב הזה כפית שתים של סוכר, כפית שתים מלח ועוד כף אחת לפחות של פפריקה מתוקה – ככה אני מתוק מטבעי… ומערבב את הכל
  • בגלל שהפתיתים ספוגים במים אין צורך להוסיף הרבה מים, אני מוסיף חצי כוס מים רותחים (ממש אין צורך ביותר מזה) וקופסא של רסק עגבניות
  • מבשלים תוך כדי עירבוב כ10 דקות ובום יש לכם בולונז פגז!!!

ככה תהליך ההכנה נראה מבעד לעדשת הסלולר שלי, בתור צלם מקצועי לשעבר אני מתפדח מהתמונות, אבל בחיי זה טעים, אז עזבו שטויות :

פתיתי הסויה בשלבי ההכנה

כוס פתיתי סויה+2 כוסות מים רותחים והרבה תבלינים

בצל, שום ועגבניות

מכינים את הבסיס לרוטב הבולונז – עגבניות+בצל+ערימות שום

מוסיפים תבלינים

מתבלים את הכל בפפריקה מתוקה+סוכר+מלח+רסק עגבניות

הבולנז שלנו כמעט מוכן

הבולנז שלנו כמעט מוכן

 

בולונז מושלם טיפים נוספים:

אז כן כולם חושבים שפה זה נגמר, אוכלים אותו עם פסטה, נכון? אז זהו שלא, יש עוד משהו שאפשר להכין ממנו:

צ׳ילי נון קרנה (לא לדאוג אין פה בשר)

בסך הכל אם רוצים לגוון, אפשר לקחת חצי מהכמות ולאכול כפסטה, את חצי הכמות אפשר להקפיץ עם שעועית אדומה, תירס וצ׳ילי, ככה אף אחד לא יגיד לך שאין לטבעונים מה לאכול!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>