** כל התוכן המוצג באתר הנו באחריות הקורא בלבד ויש להתייעץ עם יועץ רפואי או/ו מדריך מוסמך לפני כל ביצוע תכנית אימונים/תזונה המוצגים באתר, הנהלת האתר אינה לוקחת אחריות על מעשי הגולשים ובאה לספק מידע בלבד **
חטיפי חלבון זה עסק לא זול,בפעם האחרונה מחיר חטיף אחד נע בין 18 ל25 שקלים. החטיפים האלה, אם בכלל אפשר לקרוא להם חטיף (הם בגודל של איזה שלושה חטיפי פסק זמן) מיועדים לאלה שמתאמנים ורוצים לקחת אתם ארוחת חלבון שלמה בתיק או כאלה שבאמת אין להם מספיק חלבון בתפריט האישי ומבינים שהם צריכים את זה.
אם אתם רוצים להכין חטיפי חלבון בבית, תדעו שני דברים –
- העסק טיפלה דביק – אין את כל עניין העטיפה של החטיף בחנות והוא לא מיוצב אלא מגיע מעט יותר נוזלי, בטח בניסיונות הראשונים שלכם.
- המחיר נמוך בהרבה, מה יהפוך את ההכנה והצריכה של החטיפים למשהו יותר נגיש.
מתכון להכנת חטיף חלבון ביתי ללא אפיה (הכי מהיר ופשוט)
אז יאללה מתחילים. יש לא מעט מתכונים להכנת החטיף, אישית ניסיתי שניים והגעתי למתכון הזה :
מצרכים להכנת חטיף החלבון:
- 3 כוסות שיבול שועל
- חצי כוס חמאת בוטנים
- כוס חלב 1%
- 4 סקופים של תוסף חלבון (אני משתמש בoptimum nutrition gold)
- טיפלה קינמון לטעם

3 כוסות שיבול שועל, חצי כוס חמאת בוטנים(או שתי כפות גדושות) כוס חלב 1%, 4 סקופים של תוסף חלבון (אני משתמש בoptimum nutrition gold) , לטעם אפשר להוסיף קינמון,צימוקים, שקדים קצוצים, פתיתי שוקולד ומה שרק מעלים על הדעת
לא תאמינו מה עושים פה,
- לוקחים את כל המוצרים, שופכים לתוך כלי ערבוב
- מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת במרקם משחה אחיד
- מעבירים לתבנית לתנור מרופדת ומשומנת
- מכניסים למקפיא ל3-4 שעות עד שהכל מתייצב הכי טוב להשאיר ללילה ולקום בבוקר לשלב החיתוך
- חותכים ל8 חתיכות שוות ועוטפים כל אחת בנייר נצמד (אל תנסו נייר כסף…)
- מחזירים למקפיא ומעבירים אחד בבוקר למקרר בבית או בעבודה .
- בתיאבון!!!!
בהכנה האחרונה שאותה צילמתי בנייד, הכנתי 6 מנות, ככה נראים שלבי ההכנה:
מה קיבלנו?
אם עקבתם אחרי המתכון והכמויות, קבלתם 8 חטיפי חלבון שגם אם אתם מכינים אותם בפעם הראשונה, כל סיפור ההכנה ייקח לכם משהו כמו 15 דקות. מה מכיל כל חטיף (אם חתכתם ל8)? (לא ישבתי עם מחשבון בשביל זה, אבל אילו בערך המספרים)
- 11 גר שומן (בעיקר מחמאת הבוטנים)
- 26 גר' פחמימה (שיבולת שועל)
- 21 גרם חלבון
- 285 קלוריות
רוצים עוד חלבון בחטיף?איך משפרים את החטיף?
- קודם כל אפשר לחתוך למנות גדולות יותר ואז אנחנו מקבלים יותר חלבון לארוחה. הכנה של 6 חתיכות כאלה בשבוע בהחלט יכולות לסגור את הפינה.
- הוספת עוד סקופ של תוף חלבון – אם אתם מוסיפים אבקת חלבון, תדאגו לשמוור את אחידות התעברות ע"י הוספת חלב וחמאת בוטנים.
באמת שזה המתכון הכי פשוט שיכול להיות, החלבון מובטח!!!
יאללה פנקו חזרה בשיתוף?

- 3 כוסות שיבול שועל
- חצי כוס חמאת בוטנים
- כוס חלב 1%
- 4 סקופים של תוסף חלבון (אני משתמש בoptimum nutrition gold)
- טיפלה קינמון לטעם
- לוקחים את כל המוצרים, שופכים לתוך כלי ערבוב
- מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת במרקם משחה אחיד
- מעבירים לתבנית לתנור מרופדת ומשומנת
- מכניסים למקפיא ל3-4 שעות עד שהכל מתייצב הכי טוב להשאיר ללילה ולקום בבוקר לשלב החיתוך
- חותכים ל8 חתיכות שוות ועוטפים כל אחת בנייר נצמד (אל תנסו נייר כסף…)
- מחזירים למקפיא ומעבירים אחד בבוקר למקרר בבית או בעבודה .
- בתיאבון!!!!
דן
וואו,
נראה מעולה, חייב לנסות את זה.
תודה!
ספורט גורו
תודה
שגיא
מתכון מעולה.
הכנתי כבר פעמיים יצא מעולה.
תודה
ספורט גורו
היי שגיא,
אני שמח שאתה מבסוט ויצא לך טוב!
שני דברים שיכולו לעזור לנו:
1.אתה מוזמן לשלוח תמונות של החטיפים הבאים שאתה עושה.
2.נשמח אם תפיץ את המתכון/אתר בפייסבוק או בכל דרך אחרת.
תודה ובתאבון!
roei
אתה יכול להגיד כמה קלוריות חלבון ופחמימה יוצא בסופו של דבר בכל אחד משמונת החטיפים?
roei
מה הערכים בכל חטיף ?
ספורט גורו
כתוב בסוף המתכון, אבל בכל מקרה מדובר בבערך:
11 גר שומן (בעיקר מחמאת הבוטנים)
26 גר' פחמימה (שיבולת שועל)
21 גרם חלבון
285 קלוריות
תודה!
חטיפי חלבון
שאלה לי אלייך, מה מידת הרכות של חטיפי החלבון? אני מקווה שרך מספיק ולא שובר שיניים 😉
ספורט גורו
לא,
החטיפים רכים ונימוכים
אליה
היי, אפשר להשתמש בחלב סויה במקום בחלב רגיל? איך זה ישפיע על כמות החלבונים?
ספורט גורו
היי אליה,
אפשר להשתמש בכל סוג של חלב, בחלב סויה יש כמעט אותה כמות החלבונים כמו בחלב רגיל.
אתה טבעוני/צמחוני?
תודה שקפצת!
אניס
כמה שאלות ..
מה זאת אומרת לרפד ואת מה בדיוק לשמן .?
מכניסים לתנור את כל המצרכים ?
בר
הי החטיפים חייבים להשמר במקפיא ? או שאפשר לאחר החיתוך לשמור אותם במקרר לשבוע בערך
ספורט גורו
Authorהיי בר,
הייתי ממליץ להכניס למקפיא ולהוציא החוצה אחד אחד למקרר לפי הדרישה שלך.
בעיקרון העמילן שיש בשיבולת השועל צריך להחזיק את ה״גוש״ ביחד,אבל זה לא חטיף שהייתי לוקח בתיק להסתובב איתו בחוץ למשך היום.
תודה!
זיו
לאחר חיטוב ממושך הייתי חייב איזה משהו עם הרבה חלבון ופחממה והייתי חיב לנסות. ויצא לי מעולה וגם טעים. ואפילו עושה את העבודה.
ספורט גורו
Authorהיי זיו,
שמח שאהבת!
איגור
היי,
האם החמאת בוטנים היא הכרחית , אם כן למה?
ובמה אפשר להחליף אותי? (סירופ מייפל טבעי למשל ?)
תודה רבה,
איגור
ספורט גורו
Authorהיי איגור
חמאת הבוטנים לא הכרחית, היות החטיף צריך להיות חצי קפוא כשאוכלים, תוכל להחליף בסירופ מייפל, אגב גם טחינה יכולה להתאים פה מאוד
תהנה
ניר
הי,
גם אני הכנתי היום ויצא לי ממש טוב.
תודה רבה!
ספורט גורו
Authorהיי ניר,
בשמחה!
ליאור
יצא ממש ממש טעים הכנתי עכשיו
ספורט גורו
Authorשמח שיצא טוב,
אתה יכול לשתף אותנו בתמונות.
תודה!!!
מאיה
רגישות ללקטוז ו גלוטן….
מה התחליפים לחלב ושיבולת שועל?
חלב קוקוס תופס?
אני רוצה ללא גלוטן מה יחזיק את הכול ללא שיבולת שועל?
ספורט גורו
Authorהאמת שלא חשבתי על רגישות לגלוטן.
באופן עקרוני הייתי המחליף את החלב בנוזל/קרם קוקוס, יש לו נטיה מיוחדת התקשות כשמקררים אותו.
לטעמי זה גם מוסיף את הטעם המיוחד שלו.
אשמח אם תספרי איך יצא אם ניסית את הקוקוס ובכלל !-)