** כל התוכן המוצג באתר הנו באחריות הקורא בלבד ויש להתייעץ עם יועץ רפואי או/ו מדריך מוסמך לפני כל ביצוע תכנית אימונים/תזונה המוצגים באתר, הנהלת האתר אינה לוקחת אחריות על מעשי הגולשים ובאה לספק מידע בלבד **
אחרי פרסום המתכון לחטיפי חלבון לא אפויים נוצר ביקוש לחטיפים אפויים, למה?
יתרונות וחסרונות להכנת חטיפי חלבון ללא אפייה:
למה חטיפי חלבון לא אפויים?
הכי קל לכנה – אין צורך בתנורים ושום דבר לא יישרף לכם.
למה לא חטיפי חלבון לא אפויים?
בעיה היחידה שלהם היא שהם נמסים, כלומר, המצב הגושי שלהם מתבסס על זה שהם קפואים או כמעט קפואים, כך שאי אפשר להוציא אחד מהמקפיא ולקחת לטיול או לאכול אותו אחרי כמה שעות, אפילו אם שומרים במקרר.
אז הנה יש לנו מתכון נהדר להכנת 9 חטיפי חלבון אפויים, נסו ותגידו לנו מה דעתכם:
מתכון לחטיפי חלבון אפויים:
המצרכים לחטיפי חלבון אפויים:
- 1.5 כוסות שיבולת שועל
- 3 בננות בינוניות, מעוכות
- 5 סקופים של אבקת חלבון. אני משתמש בoptimum nutrition בננה.
- 4 חלבונים מופרדים (החלק הלבן)
- חצי כוס אגוזים טחונים או שבבים
- כפית תמצית וניל
- כפית קינמון
הכנת חטיפי חלבון אפויים:
טוב, ההכנה כמו הרבה מתכונים פה פשוטה להחריד!
- מחממים תנור לחום גבוה 350 מעלות
- בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היבשים
- בקירה נוספת מערבבים את הבננות חלבוני הביצה ותמצית הוניל
- מערבים תוכן הקערה "הרטובה" מעבירים לקערה "היבשה" ומערבבים לתערובת אחידה
- מעבירים את הכל לתבנית שטוחה, אני השתמשתי בתבנית 20*20 ומכניסים לתנור לכ15 דק'
המתכון מתאים להכנת כ9 חטיפים. מה אנחנו מקבלים בכל אחד מהם (אני לא עובד עם מחשבון, יש פה רק הערכה, אז קחו את זה בחשבון):
- קלוריות : 200
- חלבון : 16גר'
- פחמימות : 22גר'
- שומנים : 7גר'
איך אפשר להגיש ולשפר את חטיפי החלבון?
- אני לא שומר על מאזן קלורי כמו פנאט אירני, בהחלט אפשר להוסיף מעט שוקולד פנימה
- אפשר להוסיף צימוקים לתוספת רטיבות מעניינת
- למי שרוצה את החטיפים מתוקים, אפשר להוסיף סוכר או תחליפים כמו סטיביה וכל השאר

- 1.5 כוסות שיבולת שועל
- 3 בננות בינוניות, מעוכות
- 5 סקופים של אבקת חלבון. אני משתמש בoptimum nutrition בננה.
- 4 חלבונים מופרדים (החלק הלבן)
- חצי כוס אגוזים טחונים או שבבים
- כפית תמצית וניל
- כפית קינמון
- מחממים תנור לחום גבוה 350 מעלות
- בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היבשים
- בקירה נוספת מערבבים את הבננות חלבוני הביצה ותמצית הוניל
- מערבים תוכן הקערה "הרטובה" מעבירים לקערה "היבשה" ומערבבים לתערובת אחידה
- מעבירים את הכל לתבנית שטוחה, אני השתמשתי בתבנית 20*20 ומכניסים לתנור לכ15 דק'
- קלוריות : 200
- חלבון : 16גר'
- פחמימות : 22גר'
- שומנים : 7גר'
נתי
וואו,
נראה מעולה!
תודה, אני חייב לנסות את זה בסופ"ש
אני רואה שאתה משתמש בבננה כל הזמן, יש הבדלים עם אחרים?
האבקה שאני משתמש בה היא של מטריקס קרם עוגיות.
תודה
ספורט גורו
Authorהיי נתי,
תודה על הפידבק.
אני משתמש בבנה, זה מה שיש לי עכשיו, נראה לי שאני נשאר באיזור הבננה, כל השוקו ווניל עושים לי תחושה של שוקו ואז יש לי תחרות בראש מול השוקו האמיתי.
אין הבדלים בהכנה, למרות ששמעתי מישהו שאומר ששוקולד לא נאפה לו כמו שצריך.
אני מניח שאם אתה תנסה, תוכל לספר לנו.
תודה!
אגב, מוזמן לעקוב אחרינו בעמוד הפייסבוק!
נופר
האם החטיף יוצא קריספי? כמו חטיפי אנרגיה שבסופר?
ספורט גורו
כן קריספי!
תודה
סיגל
אני מייבשת את החטיפים בחום נמוך 40 מעלות וכך נשמרים הערכים התזונתיים
אפייה בחום גבוה הורסת חלק ניכר
ספורט גורו
גם נכון
דבורה עומיסי
האם החום לא פוגם בערכים התזונתיים?
ספורט גורו
לא
מיכאל
אפשרי להכין ללא שיבולת שועל / קוואקר או משהו או שחייב אותם?
ספורט גורו
אם לא תשתמש בהם תהיה לך כוס חלב וסקופ חלבון, משהו צריך להפוך אותם למשהו ״מוצק״