חביתת טופו מושלמת

חביתת טופו – המרכיב הסודי + המתכון המושלם פלוס הצעת הגשה מלאה בחלבון!

** כל התוכן המוצג באתר הנו באחריות הקורא בלבד ויש להתייעץ עם יועץ רפואי או/ו מדריך מוסמך לפני כל ביצוע תכנית אימונים/תזונה המוצגים באתר, הנהלת האתר אינה לוקחת אחריות על מעשי הגולשים ובאה לספק מידע בלבד **

כאחד שעסק בספורט עוד לפני המעבר לטבעונות, אחד המרכיבים שהכי חסרים לי היא חביתות וכל הנגזרות שלהן – סלטי ביצים וכן הלאה.

רציתי לתת פה את הפתרון שלי למחסור בחביתה וכל זאת תוך כדי יצירת מנה עם כמעט כלום שומן ועמוסה בחלבון, אני מכין לי אותה אחרי אימוני בוקר בימים שאני לא צריך לרוץ לעבודה או לאחר אימוני ערב מאוחרים שאני לא רוצה משהו כבד מידי.

המרכיב הסודי לחביתה טבעונית מושלמת:

אז ככה, לא משנה כמה תשחקו עם כל נושא קמחי החומוס/סויה/אופנה ועוד, לא משנה כמה דק תטחנו את הטופו ולא משנה כמה תבלינים תוסיפו ואיזה, לא תגיעו לטעם של ביצה כן יצא לכם משהו ליד זה, משהו שיחליף את המנה הזאת, אבל לטעם של ביצה אין מצב. אז תכירו את המחליף הסודי מלח הודי שחור.

מלח הודי שחור - מוסיף טעם של ביצים לכל דבר

מלח הודי שחור – מוסיף טעם של ביצים לכל דבר

שמעו, מי שלא ניסה את זה לא יבין למה אני מתכוון, אשכרה לוקחים גרגר של המלח הפילאי הזה על הלשון ומרגישים ביצה בכל הגוף, ריח והכל, פשוט לא יאמן…

אז זה הבסיס לכל מתכון שאתם רוצים להפיל עליו טעם של ביצים.

מתכון לחביתת טופו מושלמת (לא צוחק בכלל):

המצרכים לחביתת טופו:

  • 200גר׳ טופו – רק זה נותן לנו מנה של 30גר׳ חלבון ו300 קלוריות
  • תבלינים – אני משתמש בכמון לקבלת הגוון הצהבהב, מעט פלפל
  • כפית מלח הודי שחור

איך מכינים חביתת טופו מושלמת?

  • חותכים את הטופו לקוביות של ס״מ, אפשר יותר אפשר פחות
  • לתוך קוצץ ירקות אני מכניס את הטופו החתוך, מוסיפים את התבלינים 
  • מוסיף כפית שמן זית בערך
  • מתחיל לקצוץ את התערובת

 

חביתת טופו שלב ראשון

חביתת טופו שלב ראשון

חביתת טופו שלב ראשון

חביתת טופו שלב ראשון


אני אוהב שאני מקבל תערובת לא אחידה, גושי טופו גודלים יותר ביחד עם פירורי טופו, פשוט טעים יותר ככה

עכשיו יאללה למחבת:

טיפלה שמן זית לחימום המחבת

אני קורע ביד שניים שלושה גבעולי/עלי קייל ביחד עם חופן עלי תרד, נותן להם להתקפל במשך דקה

חביתת טופו שלב שלישי - מוסיפים קייל וצורבים אותו קצת

חביתת טופו שלב שלישי – מוסיפים קייל וצורבים אותו קצת

מוספים את תערובת הטופו ומערבבים על המחבת למשך 2-3 דקות לספיגת הטעמים ומרקם מושלם!

חביתת הטופו המושלמת שלנו

חביתת הטופו המושלמת שלנו

 

הצעת הגשה לחביתת הטופו שלנו

אישית אני חולה על פטריות, אז מי שבעניין יכול לקחת 3-4 פטריות, לחתוך אותן גס ולהקפיץ אותן קצת.

במקרה הזה לקחתי את חביתת הטופו שלנו והגשתי אותה ביחד עם כוס וחצי קינואה מעורבת לבנה ושחורה, פגז!!!

 

אז ככה אנחנו הספורטאים משיגים את החלבון שלנו

יש לכם דרך אחרת לחביתת טופו? מגישים אותה אחרת? מכירים איזה טריק אחר או קומבינה?

 

ספרו לי!!!

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>